Fashion

Hier let je op bij het kopen van een overhemd

229views

Ben je toe aan nieuwe overhemden? Dan zijn er een hoop verschillende soorten overhemden verkrijgbaar. Zie je door de bomen het bos niet meer en wil je graag dat het overhemd goed bij je past en comfortabel zit? Lees dan hieronder enkele tips waar je op kunt letten bij het kopen van een overhemd.

Stof

Als je kiest voor een overhemd met een dikkere stof, is de kans groot dat je het overhemd in de zomer niet zal dragen. Echter zorgt een dik overhemd dat van katoen is gemaakt wel voor een chiquere uitstraling. Door te kiezen voor een overhemd wat gemaakt is van wol of katoen zorg je niet alleen voor een luxere uitstraling, maar ook nog eens voor een overhemd dat ademend werkt, waardoor je minder snel zult zweten. Als je dus snel zweet, kun je beter niet kiezen voor een overhemd dat van een synthetische stof is gemaakt. 

Pasvorm

Als je een slanke bouw hebt is een (extra)slim fit overhemd een goede optie. Deze overhemden zijn strak getailleerd en vallen daardoor mooi rond het lichaam. Een modern fit overhemd zorgt voor meer bewegingsvrijheid en een iets wijdere pasvorm. De classic fit is deels getailleerd en zorgt daardoor voor meer ruimte voor de breder gebouwde man of vrouw. Nette overhemden van Gentiluomo bevatten diverse soorten pasvormen, zodat er voor elke lichaamsbouw een juist passend overhemd te vinden is. 

Kraag/boord 

De meeste mensen kiezen nog steeds voor de klassieke boord. Dit kan zijn omdat het van oudsher zo is gegroeid of omdat een overhemd met deze boordsoort er netjes uitziet, ook als deze gedragen wordt onder een trui. Bij een button down kraag wordt de kraag bevestigd met kleine knoopjes. Dit geeft het geheel een sportieve uitstraling. Draag je graag een overhemd in combinatie met een trui of stropdas? Dan is een wijd gespreide boord de beste optie. Heb je een korte nek? Dan is de cut away boordvariant met half weggesneden punten een ideale optie. Hier kun je overhemden met diverse soorten boorden vinden, zodat je zelf kunt kijken wat je mooi en prettig vindt. 

Mouw

Heb je een lang lijf en dus ook lange armen? Dan is het een aanrader om te kiezen voor overhemden met een langere mouwlengte. Je kunt zien of de mouwlengte juist is als het einde van de mouw niet doorloopt tot over de pols. Er zijn diverse overhemden met diverse mouwlengtes verkrijgbaar. De meest gangbare mouwlengte is 5. Bij lange armen wordt er vaak een overhemd met mouwlengte 7 aangeraden.