modetipsvrouwen

Inktvlekken in je nieuwe outfit? Zo los je dat op!

643views

Een vulpen kopen was iets waar je als klein meisje al heel lang naar uit kon kijken. Ook anno 2020 zijn vulpennen nog steeds helemaal hot. Je voelt je pas een echte schrijver met dit prachtige schrijfinstrument in je hand. Maar iets waar je als klein meisje al bang voor was, blijkt ook nu nog steeds een groot probleem te zijn: inktvlekken.

Hoe voorzichtig je ook bent, als je schrijft met een vulpen loop je altijd het risico om inktvlekken op te lopen. Of dit nu is omdat je plotseling met je hand over een net geschreven tekst wrijft en vervolgens over je outfit strijkt of omdat je vulling het begeven heeft. Oeps! Inkt geeft namelijk hardnekkige vlekken. Betekent dit nu echt dat je je nieuwste outfit zonder pardon bij het vuilnis kunt leggen? Gelukkig niet. Er bestaan namelijk enorm veel manieren om inktvlekken eenvoudig en snel uit je kleding te verwijderen. In dit artikel geven we een aantal nuttige tips. 

Melk: goed voor elke situatie!

Ontdek je plotseling een inktvlek op je nieuwe outfit? En heb je momenteel eigenlijk niets in huis om deze aan te pakken? Geen probleem. In dat geval is melk je redder in nood. Iets wat vrijwel iedereen wel in huis heeft en ook nog eens bij heel veel situaties van pas komt. Zo ook bij het verwijderen van inktvlekken.

Je kunt de melk eenvoudig op de aangedane plek deppen. Let er wel op dat je niet gaat wrijven. Dit kan de vlek alleen maar groter maken, waardoor je het probleem verergert en je je straks wellicht wel tot hardnekkigere schoonmaakmiddelen moet richten. Zorg ervoor dat je de vlek helemaal hebt bedekt, waarna je deze voor minimaal dertig minuten in een sopje met kokend water laat rusten. Vervolgens wring je het shirt of de broek uit en zal je zien dat de vlek al voor een groot deel is verdwenen.

Is het resultaat nog niet naar wens? Herhaal deze handeling dan en gooi het kledingstuk pas in de wasmachine als je echt tevreden bent. Dan kan je vervolgens weer onbezorgd verder schrijven met jouw Parker pen van Pwakkerman.

Doekje met alcohol

Veel inktpatronen zijn op basis van alcohol. Deze vlekken van jouw montblanc bij Pwakkerman.com kan je dan ook verwijderen door het gebruik van pure alcohol. Dit mag ontsmettingsalcohol zijn of – indien je dit niet in huis hebt – een pure kleurloze alcoholsoort zoals Wodka. Bedek de vlek met alcohol en probeer enkel deppende bewegingen te maken. Laat het intrekken en je zal zien dat de inktvlek al snel zal vervagen. Herhaal deze handeling totdat het gewenste resultaat is bereikt. Vervolgens kan je het kledingstuk op normale temperaturen in de wasmachine wassen.

Een beetje cola doet wonderen

Nog zo’n product wat vrijwel iedereen in huis heeft en wonderen kan verrichten: cola! Koolzuurhoudende producten werken uitstekend voor het verwijderen van hardnekkige vlekken. Het is dan ook niet voor niets dat aanslag in het toilet regelmatig verwijderd wordt met behulp van cola. De enorme reinigende werking kan ook ingezet worden bij het bestrijden van inktvlekken van jouw lamy vulpen van Pwakkerman. Giet een beetje cola op de vlek en laat intrekken. Daarna kun je de vlek grondig reinigen met een natte doek en vervolgens in de wasmachine stoppen.

En voilà: je favoriete outfit ziet er weer zo goed als nieuw uit!

7 Comments

Leave a Response