vrouwen

De beste haarverzorging tips

Haarverzorging
706views

Het is natuurlijk heel het jaar door belangrijk om je haar goed te verzorgen. Maar in de zomer kan je haar wel eens wat extra aandacht nodig hebben. Veel zon en bijvoorbeeld zwemmen in chloor of zout water, is niet echt goed voor je haar. Daarbij is het aan te raden om regelmatig naar de kapper te gaan. Zo blijft je haar fris en levendig, doordat je dode en droge punten weg laat knippen. Wij geven je in dit artikel nog een aantal tips voor de verzorging van verschillende haarsoorten. 

Sluik en dun haar verzorgen

Wanneer je steil haar hebt, kan het zijn dat je haar wat sneller vet wordt of lijkt. Het is belangrijk om niet elke dag je haar te wassen of een conditioner te gebruiken. Hier wordt je haar namelijk zwaarder van, waardoor het extra gaat hangen. Om wat meer volume in je haar te krijgen kun je verschillende speciale sprays of poeders gebruiken speciaal voor dit soort haar. Het voordeel is dat steil haar niet snel beschadigt. Je hebt dus niet heel veel producten nodig om je haar mooi en fris te houden.

Krullend haar verzorgen

Als je krullend haar hebt, zul je vast wel een last hebben van droog en pluizig haar. Gebruik met krullend haar daarom altijd een vochtinbrengende shampoo en was je haren niet elke dag. Wil je wel elke dag douchen? Gebruik dan bijvoorbeeld alleen je conditioner en geen shampoo. Wrijf na het douchen ook je haren niet droog, het is beter om te deppen, om je natuurlijk krul te behouden. Wanneer je je haar wilt föhnen, gebruik van een diffuser om meer krullen te creëren. Voeg vervolgens een stylingproduct toe op handdoekdroog haar. Gebruik hiervoor ook altijd een product dat speciaal voor krullend haar is. 

Rood haar verzorgen

Rood haar heeft ook speciale verzorging nodig. Natuurlijk rood haar is vaak wat droger en kan snel beschadigen. Twee tot drie keer per week je haar wassen is voldoende, op deze manier blijven de natuurlijke oliën op je hoofdhuid je haar hydrateren. Was daarbij je naar niet met te warm water, dit zorgt er namelijk ook voor dat je haar sneller droog wordt. Ook een keer per week een haarmasker gebruiken kan wonderen doen! Ook voor geverfd haar is het belangrijk om je haar niet te warm en te vaak te wassen en om een speciaal haarmasker te gebruiken om je kleur langer te behouden. 

Haar met hairextensions verzorgen

Gebruik je regelmatig hairextensions in je haar? Dan moeten deze hairextensions natuurlijk ook goed verzorgd worden. Heb je bijvoorbeeld permanente hairextensions van Hairextensions Voordeel, zoals weft extensions? Dan is het van belang dat je ze verzorgt met speciale conditioner en haarmaskers speciaal voor hairextensions. Je eigen haar wordt namelijk gevoed vanuit je haarzakjes, iets wat bij hairextensions natuurlijk ontbreekt. Extra verzorging is daarom erg zeker nodig om ze lang mee te laten gaan. Verder is het aan te raden om een speciale borstel te gebruiken, zodat je de aanhechting van de extensions aan je eigen haar niet beschadigt. Gebruik je extensions die je zelf in en uit kunt doen, zoals tape extensions? Ook dan moet je ze goed verzorgen. Gebruik bijvoorbeeld altijd de juiste remover wanneer je je extensions uit je haar haalt. Daarnaast is speciale shampoo belangrijk om beschadiging te voorkomen. Zo haal jij het meeste uit je extensions!

curly girl methode

6 Comments

Leave a Response