mode

De kunst van het vinden van de goede schoen

Dr. Martens
702views

Het vinden van de perfect zittende schoen is vaak een hele kunst. Dat is één van de redenen dat wij als mens vrij merkvast zijn qua schoenen. Wanneer je als schoenenmerk een klant hebt, raak je die niet snel kwijt. Daarbij gaan we er natuurlijk wel vanuit dat dit gaat om een tevreden klant. Het vinden van de goede schoen is het vinden van een schoen die goed past. Om de juiste maat te vinden is het van belang dat je eerst snapt welke maatvoeringen er allemaal zijn. Het vinden van de juiste maat is namelijk niet alleen maar afhankelijk van de juiste lengtemaat. 

Wat voor maten zijn er? 

Iedereen die ooit schoenen heeft gekocht, kent de reguliere maten. Van 24 t/m 46. Deze maten corresponderen met de lengte van je voet. Maat 46 is niets anders dan 46 cm zool. Wat niet iedereen weet is dat je naast een lengtemaat ook nog een breedtemaat hebt. Deze breedtemaat slaat (je raad het al) op de breedte van je voet. Breedtemaat worden niet uitgedrukt in cijfers maar in letters. Schoenen kun je hierdoor kopen in de breedtematen: E, G, H en K. Hierin is E extra smal, G normaal, H breed en K extra breed. 

De juiste breedtemaat vinden 

Het vinden van de juiste breedtemaat is geen uitdaging. Het enige dat je hier voor nodig hebt is je voet en een meetlint. Leg het meetlint over de bal van je voet en lees de centimeters af. Een voet met een breedtemaat tussen de 20 en 22 centimeter heeft breedtemaat G. Hoe verder je van de gemiddelde breedtemaat zit, verder je afwijkt van de letter G. 

Waarom zijn breedtematen van belang? 

Breedtematen zijn van belang voor het kiezen van een schoen die echt goed past. Wanneer de schoen teveel afwijkt van de juiste breedtemaat zul je zien dat de schoen te krap zit of juist te ruim. Een te ruime schoen zorgt ervoor dat je schoen te los zit. Ook hier kun je blaren van krijgen. De schoen wrijft dan namelijk steeds tegen de zijkant of achterkant van je voet. Door deze constante wrijving kun je blaren krijgen. Dit geldt uiteraard ook voor een schoen die te krap zit. Ook kan een te krappe schoen ervoor zorgen dat je bloedsomloop afknelt. Uiteraard zorgt dit er ook weer voor dat de schoen niet lekker zit. Zeker niet wanneer je zeer actief bezig bent. 

Merken die schoenen met breedtematen verkopen 

Wanneer mensen denken aan schoenen met breedtematen, denken ze vaak aan medische schoenen. Dit is echter lang niet altijd waar. Er zijn namelijk tal van schoenenmerken die nu

superhip zijn en die schoenen verkopen met een breedtemaat. Denk hierbij aan de schoenen van Dr. Martens en Xsensible. 

Succes 

Ik wens je heel veel succes bij het uitzoeken van schoenen met een breedtemaat en hoop dat je inziet waarom een breedtemaat van belang is.

7 Comments

Leave a Response