modetips

Layrite Cement Clay: dé pomade van de barbier

Layrite Cement Clay dé pomade van de barbier
608views

Pomades zijn weer helemaal terug en sterker dan ooit! Een voorbeeld van een populaire pomade op waterbasis is Layrite Cement Clay, een haarklei die eenvoudig uit te wassen is. Het houdt je haar de hele dag in model en is een product van het Californische Layrite. De naam van dit merk is te danken aan een klant van Donnie Hawley, de oprichter van Hawleywood’s Barber Shop & Shave Parlor. Toen de klant de nieuwste pomade van Hawley uitprobeerde, zei hij dat dit het enige haarstyling product was dat ‘made his hair lay right’.

Layrite Cement Clay: houdt haar van elke lengte in bedwang

De naam van het product maakt het al duidelijk: dit is een haarklei met een strong hold. De klei laat niet los en gaat ook niet schilferen in de loop van de dag. Je haar blijft dus de hele dag goed gestyled en heeft bovendien een matte look. Doordat de haarstyling clay op basis van water is gemaakt, was je het ook weer makkelijk uit met warm water en shampoo. Er blijven dan geen restjes achter. De formule dankt zijn succes aan het feit dat de klei niet hard wordt in je haar en niet vettig aanvoelt. Je kan je haar hierdoor ook later op de dag eenvoudig opnieuw stylen.

Voor jou geen ingewikkelde haarstylingrituelen en houd je het graag simpel? Dan is Cement haarklei iets voor jou. Je wrijft een beetje Cement Clay tussen je handpalmen en laat het zo iets zachter worden. Je verdeelt het product in droog of vochtig haar en kneedt of kamt je kapsel in het gewenste model. Naarmate je haar droger is, is de hold sterker en de finish matter. Losse haren worden samengebonden, zodat je haar er voller uitziet en meer textuur heeft.

Haarstyling voor de liefhebber

Voordat Donnie Hawley zijn eigen pomades begon te mixen, was de pomade vooral een vet product op basis van petroleum, voor glimmende kapsels en vetkuiven. Hawley, een echte liefhebber van het traditionele barbiersvak, vond de keuze in haarstylingproducten te beperkt en begon zijn eigen formules te maken. Zo ontstond de Original Pomade, een unieke, wateroplosbare formule. Hierdoor werd de pomade herontdekt door het grote publiek. Tegenwoordig heeft het merk Layrite, opgericht in 2001, maar liefst vier soorten pomades. De producten variëren in hold (stevigheid) – medium of high – en zijn mat of glanzend.

Na de vier pomades ontstond de Cement Clay, die bekend staat om zijn megahold. Hiermee blijft je haar echt goed op z’n plaats zitten en ontstaat een matte finish. Ideaal als je haar de hele dag perfect strak moet zitten. De Clay is geschikt voor elk haartype en bevat onder meer bijenwas en wolvet.

Haarstyling voor de liefhebber

Strak of rommelig kapsel met een zachte, aangename geur

Met de Cement Clay heb je een product van een hoge kwaliteit, dat barbiers over de hele wereld gebruiken. Of je nu kort of lang haar hebt, je creëert hiermee in een handomdraai een matte look met een langdurige hold. Zowel voor een strakke als een rommelige uitstraling is de haarklei geschikt. Ook niet onbelangrijk: de Clay ruikt licht naar vanille. Layrite Cement Clay maakt je dus meteen onweerstaanbaar voor liefhebbers van fijne geuren!

Leave a Response