algemeen

Baby veilig inbakeren doe je zo

477views

Het inbakeren van je baby is bewezen effectief om de veiligheid tijdens het slapen te bevorderen. Hoewel dit in het verleden de norm was, wordt zo een doek of deken in modernere tijden eerder gebruikt om het slaappatroon van beweeglijke baby’s te verbeteren en ze veilig te houden tijdens een onrustige nacht. Deze inbakerdoeken of -slaapzakken bestaan in allerlei soorten en maten, om te voldoen aan de vele eisen die een baby met zich meebrengt.

Waarom moet het?

Als je jouw baby inbakert, zorg je ervoor dat hij of zij op een veilige manier leert slapen. Een dutje op de rug is namelijk de veiligste positie voor een kleintje, en door ervoor te zorgen dat je baby zich niet kan draaien, kan ook jij met een gerust hart je ogen dicht doen.

Tip: de inbakerdoeken van Pacco zijn echt ideaal!

Hoe moet het?

Wanneer je je kleintje inbakert, leg je zijn of haar armen plat langs het lichaam en zorg je ervoor dat deze stevig zijn ingepakt. Let er ook op dat de schouders goed bedekt zijn, zodat de baby zichzelf niet kan loswurmen. De beentjes dien je niet te strak in de doek te binden. Als ze nog wat ruimte over hebben, bevordert dit namelijk de groei van de heupjes. De doek mag wel niet openblijven aan de onderkant, aangezien je baby sterker is dan je denkt en zomaar op de buik zou kunnen gaan liggen.

En hoe moet het juist niet?

Daarnaast kan je ervoor kiezen om een inbakerslaapzak te gebruiken. Deze bieden echter niet hetzelfde effect als inbakeren. De slaapzak heeft een vaste vorm die je niet kunt bijstellen, waardoor je baby veel bewegingsruimte overhoudt. Dit kan gevaarlijk zijn, omdat hij of zij dan op de buik zou kunnen draaien. Gebruik ze daarom maar tot een leeftijd van maximaal drie maanden.

Wanneer stop je ermee?

Je kunt je baby tot ongeveer vier maanden na de geboorte inbakeren, indien op de juiste manier. Na deze periode begin je langzaam af te bouwen en is het de bedoeling dat je niet meer hoeft in te bakeren wanneer je baby zes maanden oud is. Tegen die tijd is je baby namelijk wel gewend aan het slapen op de rug.

7 Comments

Leave a Response