make-up

Vijf tips voor de perfecte look

Vijf tips voor de perfecte look
609views

Of je nu gaat stappen, een dagje naar kantoor gaat of gaat winkelen met je vriendinnen, je wilt er natuurlijk altijd stralend uitzien. Met de juiste make up voor elke gelegenheid gaat dat zeker lukken. Tips nodig voor de juiste look? Lees dan snel verder.

Tip 1: De juiste basis 

De juiste look start bij de basis. Dat geldt natuurlijk ook voor je make up. Voordat je make up aan gaat brengen, is het dan ook belangrijk dat je huid goed schoon is. Reinig deze daarom elke ochtend met water en een gezichtsreiniger. Eventuele make up resten en ander vuil wordt op deze manier verwijderd en je begint met een schoon fris gezicht. Na het reinigen gaat de verzorging van start. Zeker een droge huid smeer je eerst in met een serum. Voor je ogen kun je een oogcrème of ooggel gebruiken. Hierna breng je een dagcrème aan. Laat deze eerst goed intrekken voordat je de make up aan gaat brengen. 

Tip 2: Primer gebruiken

Wanneer je wilt dat je foundation beter blijft zitten en makkelijk aan te brengen is, is een primer zeker aan te bevelen. Daarnaast zorgt de primer ervoor dat je poriën kleiner worden, je rimpels minder zichtbaar zijn en je huid egaler wordt. De foundation is eenvoudig aan te brengen op een mooie egale wijze. Na de foundation breng je een concealer aan. Hiermee kun je donkere kringen onder je ogen eenvoudig wegwerken. De basis staat na het aanbrengen van de concealer. Hierna kun je oogschaduw, mascara, lippenstift of andere make up aanbrengen, in elke stijl die je wenst.

Tip 3: Ga voor professionele make up

Om het beste resultaat te krijgen, is het belangrijk dat je kwalitatief goede make up gebruikt. Inglot is een hoogwaardig kwalitatief make up merk en ontwikkeld voor beauty professionals, maar ook voor particulieren beschikbaar. De producten van Inglot zijn vrij van parabenen en andere schadelijke stoffen en worden niet op dieren getest. Het voordeel van dit professionele make up merk is dat je gebruik kunt maken van het Inglot Freedom System. Je kiest dan zelf welke kleuren in je palet komen en stelt deze helemaal zelf samen. Het grote voordeel hiervan is dat verspilling wordt voorkomen en kosten worden bespaard.

Tip 4: Kies de kleur die bij je past

Wanneer je make up gaat gebruiken, is het belangrijk dat je de juiste kleuren gebruikt. Dat geldt voor de foundation, maar ook voor je oogschaduw en lippenstift. Voor foundation geldt testen! Breng een streep aan op je kaaklijn en als je deze niet meer ziet, dan is het een goede kleur. Twijfel je tussen twee kleuren? Ga dan voor de warmste kleur. Wat ogen betreft zijn de meest veilige kleuren voor blauwe ogen taupe, grijs, violet en paars. Donkerblauw en zwart zorgen voor een opvallende uitstraling van je blauwe ogen. Heb je groene ogen, dan kunnen bruin, abrikoos, lila of groen ook prima. Wil je echt opvallen met jouw groene ogen, ga dan voor goud, limoen of grasgroen. Bruine ogen stralen het best met kopertinten, bruin en beige en kies zalm of knalroze als je bruine ogen er echt uit mogen springen. 

Tip 5: Volg een workshop

Wil je meer weten over make up en wil je echt leren hoe je de make up het beste aan kunt brengen? Dan is een workshop zeker aan te raden. Daarnaast zijn er ook workshops waarbij je meer leert over kleurgebruik en over de producten. Zeker een aanrader om de juiste look te creëren. 

Leave a Response