algemeen

De beste manier om van je lovehandles af te komen

472views

Het is een veel voorkomende kwaal bij vrouwen: lovehandles. Dat mag dan schattig klinken, maar de meesten willen zo snel mogelijk van die vetrolletjes rondom hun middel af. Maar hoe pak je dat nu het beste aan?

Reken af met je lovehandles

Lovehandles zijn de rolletjes vet die op de buik, bovenbenen en heupen worden opgeslagen, met name als je niet voldoende actief bent. Als jij klaar bent met de coronakilo´s en je lovehandles voor eens en altijd wilt aanpakken, zeker nu het mooie weer voor de deur staat, volg dan de volgende tips.

Tip: Eet gezond

Begin vandaag nog met een gezonde leefstijl en laat bewerkte voeding uit pakjes in de schappen liggen. Kies voor een uitgebalanceerd dieet met veel groente, proteïnen, fruit en complexe koolhydraten. Laat suiker en alcohol staan.

Tip: Blijf actief

Ga lekker bewegen, elke dag opnieuw. Het gaat er niet om dat je 1 keer in de week heel hard sport. Elke dag bewegen werkt veel effectiever en zet dus meer zoden aan de dijk als je van je lovehandles af wilt. Daarnaast blijkt uit medisch onderzoek dat er bij sporten endorfines vrijkomen, waardoor je energieker in het leven staat en je je beter in je vel voelt. Een zeer goede methode om je vetrolletjes te lijf te gaan is met behulp van HIIT-training: High Intensity Interval Training. Hierbij doe je korte en intensieve training spurts in plaats van een langdurig trainingsschema te volgen. Met HIIT-training verbrand je in korte tijd veel calorieën.

Tip: Vermijd stress

Stress zorgt ervoor dat we meer willen eten en minder willen bewegen. Daardoor kom je aan. Er zijn echter tal van manieren om het leven minder stressvol te maken. Maak elke dag na het avondeten een lange wandeling, luister naar ontspannende muziek, ga mediteren of doe aan yoga.

Als je deze tips toepast en consequent volhoudt, zul je zien dat jouw lovehandles binnen no time als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ga ook jij deze zomer in met een strak lichaam en een gezondere levensstijl? 

Leave a Response