algemeen

Spijkerbroek kopen: let op deze vijf punten!

474views

De perfecte jeans vinden is een nagenoeg onmogelijke opgave, terwijl een spijkerbroek het meest gedragen kledingstuk is. Er zijn ook zoveel modellen te vinden wat het kiezen niet makkelijker maakt. Omdat het zo lastig is om het juiste model te vinden lees je in dit blog 5 punten waar je op moet letten als je een nieuwe spijkerbroek gaat kopen. 

1. Kijk vooral naar je figuur en niet naar de mode

Alhoewel boyfriend jeans en low rise jeans heel populair waren, waren deze modellen niet flatterend voor elk figuur. Kies daarom voor een model spijkerbroek dat goed past bij je figuur, en niet wat er mooi uitziet in het rek. Ben je iets minder slank, koop dan een spijkerbroek met een wat hogere taille.

2. Let op de hoeveelheid stretch

Omdat een spijkerbroek met elastaan wat meer rekt en daardoor lekkerder zit en zich beter om je lichaam vormt, zijn het populaire modellen. Maar let op dat de spijkerbroek niet maar dan 2% elastaan bevat. Een spijkerbroek waar te veel elasthaan in verwerkt is kan wel lekkerder zitten, maar verliest al gauw zijn vorm en gaat lubberen.

3. Koop een spijkerbroek net iets te strak

Hoewel het tegennatuurlijk aanvoelt, koop je een spijkerbroek eigenlijk net iets te strak. Let er wel op dat je de rits kunt sluiten en dat de gulp plat blijft en niet open gaat staan. Een spijkerbroek heeft namelijk de neiging nogal te rekken.

4. Let op de achterkant

Let ook op de details aan de achterkant van de jeans. Achterzakken die bij elkaar staan wekken de illusie dat je billen smaller lijken. Door achterzakken die wijd uit elkaar staan of helemaal geen achterzakken lijken je billen breder. 

5. Wel of geen scheuren

Broeken met scheuren en slijtplekken zoals je hier kunt vinden bij BroekenBinkie zien er erg trendy uit, maar door het proces waarmee deze scheuren en slijtplekken worden gemaakt is de spijkerbroek eigenlijk al aan het einde van zijn leven en zal dus niet zo lang meer meegaan. En dat is jammer, want als je eindelijk de ideale broek gevonden hebt wil je natuurlijk dat je er zo lang mogelijk van kan genieten. Die scheuren komen er vanzelf wel in. 

Leave a Response