tips

Een mooie egale huid dankzij groentesap

sap
372views

De laatste trend op het gebied van beauty is het drinken van groentesap. Het drinken van groentesap zorgt ervoor dat de huid mooi en egaal wordt. Ontdek hier alles over groentesappen. 

Wat is groentesap?

Vaak wordt gedacht dat groentesap hetzelfde is als groene smoothies. Toch zijn er grote verschillen en is het effect op de huid ook anders. Een groene smoothie wordt gemaakt door groente en fruit met wat water in de blender te doen. Het dikke sap wat hieruit ontstaat is de smoothie. Een smoothie is dik door de vezels van de groente en het fruit.

Bij het maken van groentesap worden de vezels van het vocht gescheiden. Hierdoor krijg je puur het sap van de groente zonder dat er vezels inzitten. Het voordeel hiervan is dat je een sapje krijgt wat meer geconcentreerd is in voedingsstoffen en wat beter opneembaar is door de wand van de dunne darm. Bij een groene smoothie kunnen voedingsstoffen tussen de vezels verscholen blijven liggen waardoor ze niet allemaal worden opgenomen. Bij groentesap zijn alle vitaminen, mineralen, antioxidanten en spoorelementen uit de groente geperst en samen met het vocht opgevangen.

Voor het maken van groentesap heb je dan ook een ander apparaat nodig dan voor het maken van groene smoothies. Voor het maken van groene smoothies heb je een blender nodig. Je hebt al een goede blender voor ongeveer 40 euro. Voor het maken van groentesap heb je een slowjuicer nodig. De prijzen voor slowjuicers beginnen bij 100 euro maar kunnen wel oplopen tot honderden euro’s.

Groentesap bestaat niet altijd voor 100% uit groentesap. Er wordt vaak wat vruchtensap aan toegevoegd om de smaak te verbeteren. Vruchtensap bevat van nature vruchtsuikers waardoor de smaak zoeter wordt. Een nadeel van deze vruchtsuikers is dat ze rijk zijn aan calorieën. Om deze reden wordt er een minimale hoeveelheid vruchtensap aan de groentesap toegevoegd. Net genoeg om de smaak te verbeteren zodat de calorieën mimimaal blijven.

Groentesap uitproberen?

Wil je groentesap gaan uitproberen dan is het een hele investering om een slowjuicer te gaan kopen. Je bent dan minimaal 100 euro kwijt voor de aanschaf. Daarnaast moet je natuurlijk ook groente kopen voor het maken van je sapjes. Het is daarbij nodig om meerdere soorten groente te kopen omdat een sapje altijd uit meerdere soorten groenten zal bestaan. Er worden meerdere soorten groente gebruikt om de smaak te verbeteren en om een maximaal gezondheidseffect te bereiken. Door meerdere soorten groenten te gebruiken krijg je meerdere soorten vitaminen, mineralen, antioxidanten en spoorelementen binnen. Zo is het gezondheidseffect optimaal.

Wil je eerste proberen of groentesap iets voor jou is dan kan de sapjes ook online bestellen. Het voordeel hiervan is dat je geen investering in een dure slowjuicer hoeft te doen. Een ander voordeel is dat de sappen die je online kunt kopen vaak veel verschillende groentesoorten bevatten.

Gezondheidsvoordelen van groentesap

Het zal je niet verbazen dat groentesap gezond is. Een klein flesje groentesap (één portie) is gemaakt door het sap van 350 gram tot 400 gram groente uit te persen. Met een flesje groentesap krijg je daardoor de vitaminen, mineralen, antioxidanten en spoorelementen van een grote hoeveelheid groente. Veel meer groente dan je normaal gesproken zou eten. De meeste mensen eten tussen de 100 gram en 200 gram groente per dag.

Voor je huid zijn de antioxidanten in het groentesap belangrijk. Deze antioxidanten vangen de vrije radicalen af die voor veroudering van de huid zorgen. Zo blijft je huid jong en egaal.

Door op je voeding te letten kan je huid verder verbeteren. Wil je graag een mooie huid dan is het belangrijk dat je een dieet volgt waarin weinig suikers zijn opgenomen. De huid heeft het meeste baat bij een bloedsuikerspiegel die zo stabiel mogelijk is. Dit verlaagd de kans op inflammatie wat oneffenheden in de huid veroorzaakt.

Groentesap is hoog geconcentreerd aan voedingsstoffen en omdat deze in vloeibare vorm worden aangeboden zijn deze goed opneembaar. Zo haal je meer voedingsstoffen uit groentesap dan uit een vergelijkbare hoeveelheid verse groente. Als je groente eet dan blijft een deel van de voedingsstoffen opgesloten liggen in de vezels van de groente. Bij groentesap zijn deze er uit geperst. Je lichaam hoeft dan geen enkele moeite meer te doen om de voedingsstoffen te bereiken.

Omdat groentesap rijk is aan mineralen en spoorelementen zorgt het ervoor dat het lichaam optimaal gehydrateerd blijft. Zo houdt je huid de juiste vochtigheidsgraad en blijft deze mooi egaal en glad.

De vitaminen en antioxidanten in groentesap versterken je immuunsysteem. Ze zorgen ervoor dat je minder vatbaar bent voor infectieziekten. En mocht je toch ziek worden dan zal je sneller herstellen. Op de lange termijn helpen ze om chronische ziekten te voorkomen. 

Zelf groentesap maken

Als je zelf groentesap gaat maken dan is het belangrijk om biologische groente te gebruiken. Door biologische groente te gebruiken voorkom je dat je teveel bestrijdingsmiddelen binnen krijgt. Bestrijdingsmiddelen worden gebruikt op normale groente die in de supermarkt liggen. Dat is nooit goed maar omdat je met groentesap het vocht gaat drinken van een grote hoeveelheid groente kan je op deze manier worden blootgesteld aan een grote hoeveelheid bestrijdingsmiddelen. Biologische groenten zijn wel wat duurder dan gewone groenten maar zijn voor het maken van groentesappen eigenlijk wel een vereiste. Je wilt tenslotte gezonder worden en niet je gezondheid op het spel zetten.

Als je groentesap gaat maken dan is het verder belangrijk om verschillende groentesoorten met elkaar te combineren. Zo krijg je verschillende voedingsstoffen binnen. Je kunt echter niet zomaar verschillende groentesoorten met elkaar combineren. De kans is dan groot dat je een sapje krijgt wat onsmakelijk is. Bepaalde groentesoorten passen nu eenmaal niet goed bij elkaar terwijl anderen wel goed bij elkaar passen. Je maakt daarom het beste gebruik van beproefde groentesap recepten. Zo ben je er zeker van dat je groentesapjes ook lekker zullen zijn. Op deze pagina vindt je een aantal groentesap recepten. 

Leave a Response