lifestyle

Waarom ontspanning jou gelukkiger kan maken

361views

Wanneer je maar moeizaam in slaap valt of bijvoorbeeld last hebt van een onrustige huid, kan dit betekenen dat je te weinig ontspant. Voldoende nachtrust is essentieel om gevoelens van stress de baas te blijven. Zou je niet voldoende slapen, dan leidt dit tot een vermoeid gevoel. Je presteert hierdoor minder goed, je kunt jezelf minder lang concentreren en je hoofdhuid zal onrustiger worden. Drie factoren die een negatief zelfbeeld in de hand kunnen werken. Voorkom dat het zover komt, door tijdig op zoek te gaan naar ontspanning! Ontspannen doe je bijvoorbeeld in de sauna of een jacuzzi, maar ook door te bewegen of naar je favoriete muziek te luisteren. Op welke manier ontspan jij? 

Plaats een jacuzzi in de tuin bij je huis 

Het klinkt voor veel mensen als een droom: een jacuzzi in de tuin. Toch kan het werkelijkheid worden! De afgelopen jaren is het aanbod aan jacuzzi’s toegenomen. Het maakt dat de gemiddelde prijs van een jacuzzi daalde. Door je jacuzzi in de uitverkoop aan te schaffen hoeft het niet meer dan een paar duizend euro te kosten. De tijd dat een jacuzzi standaard tussen de vijf- en tienduizend euro kostte is voorbij. Nog goedkoper is een opblaasbare jacuzzi. Nadeel hiervan is dat het model vaak relatief snel lek raakt. Daarbij moet het water periodiek vervangen worden. Bij een volwaardige jacuzzi met kunststof behuizing hoeft dit minder vaak. 

Zorg dat je voldoende beweegt

Zoals je eerder op deze pagina al las is het gebruik van een jacuzzi niet de enige manier om te ontspannen. Ook voldoende beweging helpt je gezond en energiek te blijven. Wandel bijvoorbeeld een rondje tijdens de lunchpauze, of sluit de dag af met een uurtje hardlopen. Door te sporten krijgt je lichaam rust. In die zin dat je hersenen even geen tijd hebben om te laten piekeren. Uit diverse onderzoeken blijkt dat je dieper slaapt wanneer je net gesport hebt. Bewegen zorgt er daarbij voor dat je op gewicht blijft. 

Eet gezond en gevarieerd gedurende de week 

Op dagen dat je veel stress ervaart is het verleidelijk om voor een makkelijke maaltijd te kiezen. Het is logisch, maar onverstandig! Door gezond te eten voorkom je een onrustige huid of een toename in gewicht. Ook zorgt gezond en gevarieerd eten ervoor dat je beter slaapt. Een goede nachtrust gaat stressgevoelens tegen, daar je de energie hebt om de oorzaken van stress te relativeren. 

Leave a Response