lifestylevrouwen

4 gezondheidsvoordelen van een jacuzzi in eigen tuin

4 gezondheidsvoordelen van een jacuzzi in eigen tuin
279views

Ben jij iemand die regelmatig in de spa te vinden is? Altijd geniet van het weldadige gevoel van de jacuzzi en de massagestralen op je huid? En droom je al tijden van een jacuzzi in je tuin, maar durf je deze stap maar niet te wagen? Of krijg je misschien je partner niet geheel overtuigd van het belang van een jacuzzi in eigen tuin? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Het is namelijk geen wonder dat je je altijd zo uitgerust voelt na een dagje spa of een paar uur in de jacuzzi. Een jacuzzi biedt namelijk tal van gezondheidsvoordelen. Waar jij met een eigen jacuzzi straks iedere dag van zou kunnen genieten. We hebben de 4 belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet.

1.      Een mooie, gezonde en glanzende huid

Altijd al jaloers geweest op dames met prachtige, gezonde en glanzende huidjes? Dan kan jij je voortaan ook bij deze groep voegen. Regelmatig even in de jacuzzi zitten, draagt namelijk bij aan een gezondere huid. Veel mensen weten dit niet, maar na enkele zittingen kun je al verschil merken én voelen aan de huid. De hoge temperatuur van het water zorgen er voor dat de poriën zich zullen openen. Daarnaast wordt de bloedcirculatie bij iedere zitting verbeterd. Hierdoor zal de viezigheid in de huid verminderen en oogt de huid veel mooier en schoner. Dat betekent bijvoorbeeld ook minder puistjes en mee-eters.

Wist je dat temperatuurverschil de poriën nog beter open laat staan? Wil je het dan ook echt goed doen, dan douche je na de jacuzzi nog even koud na. Zo zal de huid nóg frisser en schoner aanvoelen. En jij voelt je energieker dan ooit!

2.      Beter slapen

Ervaar je veel slaapproblemen? Bijvoorbeeld doordat het niet lukt om door te slapen of omdat je telkens er heel lang over doet voordat je überhaupt slaapt? Dan kan dit zowel voor de fysieke- als mentale gezondheid gevolgen hebben. Enkele uren voordat je gaat slapen in de jacuzzi stappen, kan bijdragen aan een betere nachtrust. Doordat je de lichaamstemperatuur tijdelijk verhoogt en de stress vermindert, zal je veel rustiger en beter slapen. Dit merk je na enkele weken ook duidelijk terug aan de algehele gezondheid.

3.      Lagere bloedsuiker

Heb je zelf last van diabetes en ervaar je regelmatig hoge bloedsuikers? Dan kan een jacuzzi zeker iets voor jou zijn. Het warme water en de stressverlagende kwaliteiten hebben een zeer positief effect op de bloedsuikers. Dat blijkt uit verschillende onderzoeken. Je kunt je bloedsuikers dan ook stabieler houden door simpelweg regelmatig in de jacuzzi te gaan zitten. Dit is natuurlijk geen volledige oplossing voor het probleem, maar kan er wel aan bijdragen dat je lekkerder in je vel zit en wellicht zelfs ook minder medicatie moet slikken of insuline moet spuiten.

4.      Aanmaak van endorfine

Tijdens het bubbelen maak je het gelukshormoon endorfine aan. Dit hormoon kan op verschillende momenten worden getriggerd. Bijvoorbeeld tijdens de seks of tijdens een bevalling, maar ook op andere momenten van geluk of juist intense pijn. Dit hormoon zorgt ervoor dat je minder fysieke pijn ervaart en geeft een algeheel licht en gelukzalig gevoel.

Leave a Response