mode

Aanleiding tot de uitvinding

276views

Dat vervelende gevoel tussen je benen en die jeuk en stank: dat was voor die meneer in Sumeria de aanleiding voor zijn onderbroekuitvinding. Met de komst van de onderbroek werd het een stuk hygiënischer en frisser daar beneden. Het zou daarna nog maar liefst ruim 3.900 jaar duren voordat heren boxershorts het wereldtoneel betraden. En die eerste boxershort was geen schoonheid. Integendeel.

De allereerste boxershorts

Tijdens de Tweede Wereldoorlog droegen de Amerikaanse infanteristen in de zomer zelfgemaakte korte shorts, die in de VS al in de jaren twintig populair waren, maar nu voor het eerst in Europa gezien werden. Een Duitse ondergoedfirma zag wel een toekomst voor deze korte onderbroek en bracht in 1949 de eerste en zeer veel gekopieerde boxershort op de markt. Hoera, de wijde boxer was geboren Gedurende de volgende decennia wisselden de strakke slip en de wijde boxer elkaar af als het hipste ondergoed, afhankelijk van het heersende modebeeld.

Opmars van de boxershort

In de jaren 30 van de vorige eeuw kwam de eerste wijde boxershort op de markt. Deze verschilde van de allereerste exemplaren door een nieuw design. Zo waren de pijpen een stuk korter. Het model sloeg aan en in de eerste drie maanden werden er al duizenden exemplaren van verkocht.

Strijd om de populariteit

Eind jaren dertig van de vorige eeuw werd ook de strakke herenslip populair. Vanaf die tijd ontspon zich een ware concurrentiestrijd tussen beide typen ondergoed. In de jaren 50 en 60 begonnen de boxershorts steeds meer te lijken op de modellen zoals we die nu kennen. De opkomst van de rock ’n roll en de flower power tijd zorgde voor een enorme rijkheid aan hippe kleurtjes en designs. De boxershort was nu echt z’n kindertijd ontgroeid en veranderde van functioneel kledingstuk naar een fashion statement.

Van functioneel naar mode-item

Ondergoed wordt al duizenden jaren gedragen. De allereerste onderbroek dateert van 3000 v. Chr. en was een leren lendendoek. In de middeleeuwen droegen mannen een losse broek. Dit was de voorloper van de onderbroek die we tegenwoordig kennen. De eerste echte herenslip en wijde boxershort dateren van 1925. In dit jaar werd ook het elastiek uitgevonden. Pas in 1990 werden strakke boxershorts een trend.

De boxershort van vandaag

Als je kijkt naar het assortiment van de boxershorts van vandaag. Dan zal je concluderen dat de boxerschort een ware evolutie heeft meegemaakt. Niet alleen op het gebied van design, maar ook en vooral als het gaat om draagcomfort. Zo bieden boxershorts van Kosmeyer.nl je het ultieme draagcomfort.

Naast dat een boxershort perfect moet zitten, moet de boxershort je natuurlijk ook goed staan. Daarom kun je bij Kosmeyer kiezen uit meerdere kleuren en vrolijke prints.

Aanleiding tot de uitvinding

Dat vervelende gevoel tussen je benen en die jeuk en stank: dat was voor die meneer in Sumeria de aanleiding voor zijn onderbroekuitvinding. Met de komst van de onderbroek werd het een stuk hygiënischer en frisser daar beneden. Het zou daarna nog maar liefst ruim 3.900 jaar duren voordat heren boxershorts het wereldtoneel betraden. En die eerste boxershort was geen schoonheid. Integendeel.

De allereerste boxershorts

Tijdens de Tweede Wereldoorlog droegen de Amerikaanse infanteristen in de zomer zelfgemaakte korte shorts, die in de VS al in de jaren twintig populair waren, maar nu voor het eerst in Europa gezien werden. Een Duitse ondergoedfirma zag wel een toekomst voor deze korte onderbroek en bracht in 1949 de eerste en zeer veel gekopieerde boxershort op de markt. Hoera, de wijde boxer was geboren Gedurende de volgende decennia wisselden de strakke slip en de wijde boxer elkaar af als het hipste ondergoed, afhankelijk van het heersende modebeeld.

Opmars van de boxershort

In de jaren 30 van de vorige eeuw kwam de eerste wijde boxershort op de markt. Deze verschilde van de allereerste exemplaren door een nieuw design. Zo waren de pijpen een stuk korter. Het model sloeg aan en in de eerste drie maanden werden er al duizenden exemplaren van verkocht.

Strijd om de populariteit

Eind jaren dertig van de vorige eeuw werd ook de strakke herenslip populair. Vanaf die tijd ontspon zich een ware concurrentiestrijd tussen beide typen ondergoed. In de jaren 50 en 60 begonnen de boxershorts steeds meer te lijken op de modellen zoals we die nu kennen. De opkomst van de rock ’n roll en de flower power tijd zorgde voor een enorme rijkheid aan hippe kleurtjes en designs. De boxershort was nu echt z’n kindertijd ontgroeid en veranderde van functioneel kledingstuk naar een fashion statement.

Van functioneel naar mode-item

Ondergoed wordt al duizenden jaren gedragen. De allereerste onderbroek dateert van 3000 v. Chr. en was een leren lendendoek. In de middeleeuwen droegen mannen een losse broek. Dit was de voorloper van de onderbroek die we tegenwoordig kennen. De eerste echte herenslip en wijde boxershort dateren van 1925. In dit jaar werd ook het elastiek uitgevonden. Pas in 1990 werden strakke boxershorts een trend.

De boxershort van vandaag

Als je kijkt naar het assortiment van de boxershorts van vandaag. Dan zal je concluderen dat de boxerschort een ware evolutie heeft meegemaakt. Niet alleen op het gebied van design, maar ook en vooral als het gaat om draagcomfort. Zo bieden boxershorts van Kosmeyer.nl je het ultieme draagcomfort.

Naast dat een boxershort perfect moet zitten, moet de boxershort je natuurlijk ook goed staan. Daarom kun je bij Kosmeyer kiezen uit meerdere kleuren en vrolijke prints.

Leave a Response