algemeen

Orthopedische schoenen

287views

Orthopedische schoenen worden in Nederland nog steeds met de hand op maat gemaakt. Het proces voor het aanschaffen van orthopedische schoenen begint meestal bij de huisarts, die een patiënt doorverwijst naar een orthopedist. Deze beoordeeld de situatie en kan naar gelang orthopedische schoenen aanbevelen, of inlegzolen bijvoorbeeld. Sommige mensen zijn met inlegzolen geholpen, waar anderen echt schoenen op maat nodig hebben.

Waarom orthopedische schoenen?

Om diverse redenen kan het zijn dat iemand orthopedische schoenen nodig heeft. Wanneer bijvoorbeeld het ene been net iets langer is dan het andere been, komt men meestal uit op orthopedische schoenen. Zonder deze schoenen raakt het lichaam op den duur ontwricht, door de scheve stand tijdens het lopen en kunnen er allerlei klachten in gewrichten ontstaan, zoals in het bekken en daardoor in de ruggenwervels.

Maar ook bij andere gevallen, zoals ernstige doorzakking van de voeten (vaak ontstaan door overgewicht), het ontwikkelen van platvoeten (waarbij de voetbolling geheel is doorgezakt en contact maakt met de grond), of bij zeer zwakke enkels kunnen orthopedische schoenen noodzakelijk zijn. Sommige mensen hebben ze nodig na een verkeersongeval, waarbij de voet (gedeeltelijk) verbrijzeld is geweest. Orthopedische schoenen corrigeren de stand van de voet en/of ondersteunen deze. 

Modieuze orthopedische schoenen?

Tegenwoordig is er gelukkig steeds meer mogelijk op het gebied van orthopedische schoenen. Groothandels binnen de orthopedie bieden vele mogelijkheden aan orthopedisten voor het ontwikkelen van mode schoenen. Dit betekent voor de klant dat er steeds meer te kiezen valt, zowel op gebied van materialen, als op gebied van design. Je kunt de orthopedist meegeven dat de schoenen zo onopvallend mogelijk, en stylish mogelijk moeten zijn. Je zult verbaast zijn over de moderne technieken tot het ontwikkelen van modieuze orthopedische schoenen. Er is geen reden om er niet voor te kiezen wanneer je ze nodig hebt.

Het gezegde ‘wie mooi wil zijn moet pijn lijden’ gaat tegenwoordig gelukkig niet langer op wanneer het aankomt voor de keuze van orthopedische schoenen.

Leave a Response