tips

Hoe zorg je voor mooie witte tanden?

Hoe zorg je voor mooie witte tanden?
126views

Iedereen wil mooie witte tanden. Witte tanden zien er verzorgd uit en geven je een veel betere look en presentatie. Als je iemand ziet met hele gele of zelfs rottende tanden, zul je waarschijnlijk een slechte eerste indruk van diegene hebben. En iedereen weet: een goede eerste indruk maken is heel belangrijk. Nog belangrijker dan de indruk die je op andere mensen maakt, is je gezondheid. De gezondheid van je tanden is een goede indicator voor je algehele gezondheid.  Regelmatig naar de tandartsenpraktijk Schiedam gaan hoort er natuurlijk bij, maar je kunt ook zelf heel veel doen. In dit stuk lees je over die opties, want voorkomen is beter dan genezen.

Poetsen is het belangrijkste wat je kunt doen

Het bijhouden van je hygiëne is belangrijk. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor je tanden, maar voor je tanden is het wel extra belangrijk. Als je een keer ongedoucht naar bed gaat, is dat geen ramp voor je gezondheid natuurlijk, maar als je regelmatig het tandenpoetsen overslaat is dat veel erger. 2 keer per dag je tanden poetsen voor minstens 2 minuten, en in de avond flossen voor het poetsen zou genoeg moeten zijn. Zo kun je zelf veel doen om de gezondheid van je mond op peil te houden. Veel tijd kost het je niet eens. Zo kun je bij je volgende bezoek aan tandartspraktijk Vlaardingen grote ingrepen voorkomen. 

Voorkom schadelijke voeding en dranken zoveel mogelijk

Veel mensen houden ontzettend van snoepen. Dat is natuurlijk niet goed voor je tanden. Maar wat een nog grotere impact heeft op de witheid, zijn bepaalde dranken en voedingswaren. Dranken met veel suikers, kleurstoffen bijvoorbeeld doen je tanden veel kwaad. Ook sappen met een hoge zuurtegraad, koffie en thee kunnen een grote impact hebben op de kleur van je tanden. Probeer deze voeding helemaal niet tot je te nemen, of in ieder geval met mate. Dat maakt echt een groot verschil. Anders zien ze je weer aankomen bij de tandarts, met je mond vol gaatjes. Een andere tip: probeer een rietje te gebruiken wanneer je schadelijke dranken drinkt.

Met water spoelen maakt echt verschil

Wat veel mensen niet weten, is dat het goed is om met water te spoelen. Na het drinken van sinaasappelsap bijvoorbeeld, kan spoelen met water helpen. Het is verstandig om je dit aan te leren. Na het drinken van sap, frisdrank, koffie of thee. Maar ook na het eten van kleurrijk voedsel, dat kan allemaal verkleuringen achterlaten op je tanden, en die wil je graag voorkomen. Dit duurt even om je aan te leren, maar duurt echt maar 5 seconden per keer. Het is sowieso goed om water bij de hand te hebben. Iets gezonders kun je natuurlijk niet drinken. 

Je tanden laten bleken

Als je veel schade aan je tanden hebt, en ze zijn niet meer mooi wit, kun je altijd nog kiezen voor het laten bleken van je tanden. Dit wordt meestal gedaan in verschillende sessies. Goed voor je tanden is dit echter niet. Als je het laat doen, zorg dat je naar een goede tandarts gaat en niet zomaar ergens bij een kliniek ergens die het minder nauw nemen met je gezondheid. Met tanden moet je echt voorzichtig zijn.

Leave a Response