tips

Help ik heb een vette huid! Hoe kom ik er af?

101views

Om je huid in een goede balans te brengen is niet al te makkelijk, maar het is niet onmogelijk. Mensen kopen vaak producten waarvan er gezegd wordt dat deze de talgafscheiding minimaliseren en de huid minder laten glimmen. Zij denken dat dit werkt. Echter is dit niet zo. Deze producten maken vaak juist de huid alleen maar vetter en slechter, maar hoe pak je dan wel een vette huid aan en zorg je voor huidverbetering? Dat kun je hieronder lezen!

Hoe kom ik aan mijn vette huid?

Een vette huid, ontstaat door de androgenen. Deze mannelijke hormonen zorgen soms voor een te hoge talgproductie. De poriën verwijden dan en dit komt doordat zij de overvloedige talgproductie niet kunnen verwerken. Door te veel talg samen met een verdikking van de huid, kan de talg de porie niet meer uit. Het gevolg hiervan is dat er mee-eters en black- en whiteheads ontstaan.

Je herkent een vette huid aan de glans die er dan op je gezicht zit. Het begint te glimmen. Ook lijkt het net of je make-up van je gezicht glijdt of verdwijnt. Op de vette delen van je gezicht zullen er meer mee-eters of puistjes verschijnen dan dat het eerst deed en de poriën worden groter en dat is zichtbaar.

Een vette huid ontstaat vaak door het gebruik van verkeerde skin care producten. Producten die de huid uitdrogen lijken een goed idee, maar op de lange termijn moet je dit niet doen. Producten die de huid uitdrogen, zetten juist aan tot de aanmaak van extra talg. Tintelende producten zijn ook niet goed. Hiermee wordt bedoeld dat de producten waarvan je huid gaat tintelen, slecht zijn.

Ook vettige crèmes zijn een no go. Gebruik in plaats daarvan luchtige vloeistoffen, serums en gels.

Hoe ga je de vettige huid tegen?

Om een vette huid tegen te gaan is het een slim idee om te beginnen aan huidverbetering, beter bekend als skin care. De belangrijkste stap, die je dagelijks moet uitvoeren voor het beste resultaat, is het reinigen van je huid. Het is belangrijk om je huid zowel in de ochtend als avond met een milde reiniger te reinigen. In deze reiniger mogen geen geurstoffen of sodium lauryl sulfate zitten. Deze werken irriterend.

Vervolgens gebruik je een toner. Deze helpt de huid te herstellen mits het een alcoholvrije toner vol antioxidanten en cel communicerende ingrediënten is. De toner maakt grove poriën kleiner en verwijderd de laatste sporen van je make-up, deze kunnen leiden tot verstopte poriën. Een van de andere belangrijke stappen is het ex foliëren van je huid. Dit is de beste manier om dode huidcellen te verwijderen, verstopte puistjes en poriën te verminderen en een gladde huid te krijgen. Het ingrediënt dat hierin niet mag ontbreken is BHA.

Gebruik ook dag- en nachtcrèmes zonder ingrediënten die de poriën verstoppen en met antioxidanten en ingrediënten die de huid barrière versterken. Als laatste stap is het goed om regelmatig talg-absorberende producten te gebruiken. Dit hoeft niet, maar mensen met een vette huid neigen hier wel sneller naar.

Leave a Response