lifestyle

Dit moet je weten over een tattoo weglaseren

tattoo weglaseren
844views

Heel veel mensen hebben wereldwijd één of meerdere tattoos op hun lichaam laten zetten. Er zijn mensen die het bij één klein exemplaar uit liefde of als herinnering laten, terwijl anderen een compleet schilderij ervan hebben gemaakt. Wat de achterliggende gedachte van je tattoo ook is, het kan zijn dat je op een gegeven moment komt tot de gedachte dat je de tattoo weglaseren wilt. Dit kan zijn omdat de liefde over is, omdat hij niet meer mooi is of om misschien een andere persoonlijke reden. Hieronder lees je wat je absoluut moet weten als je jouw tattoo weg wilt laten laseren. 

Een tattoo weglaseren heeft de voorkeur boven een operatie

Eigenlijk zijn er twee manieren om een tattoo weg te laten halen. Je kan ervoor kiezen om hem weg te laten halen door middel van een operatie of om de tattoo weg te laten laseren. Een tattoo weglaseren heeft de voorkeur boven het laten weghalen door middel van een operatie. Dit komt doordat een operatie eigenlijk altijd littekens achterlaat en dat is bij weglaseren niet of nauwelijks het geval. Wel duurt een operatie over het algemeen korter om de tattoo te laten verwijderen dan als je het laat laseren. 

Een operatieve behandeling kan daarnaast tijdens het herstel zorgen voor wondpijn en mogelijk infecties. Beide risico’s zijn niet heel groot en afhankelijk van het gebied en de oppervlakte van het te verwijderen deel, maar dit risico is over het algemeen bij het weglaseren niet van toepassing. Ook dat is een reden waarom weglaseren wordt geadviseerd boven het ondergaan van een operatie. 

Hoe werkt een tattoo weglaseren? 

Als je een tattoo weglaseren gaat dan wordt er een laser op de plek gericht waar je tattoo zit die je wilt laten verwijderen. De lichtbundel die op de tattoo schijnt wordt geabsorbeerd door de inkt van de tattoo. Op die manier valt de inkt in kleine deeltjes in je huid uit elkaar. Nadat alle deeltjes uit elkaar zijn gevallen ben je klaar met de behandeling en zal je lichaam de kleine deeltjes als afvalstoffen afvoeren. 

Ga je voor de Nanosecond laser of Picolaser?

Er zijn twee manieren om je tattoo weg te laten laseren, namelijk de nanosecond laser of de Picolaser. Tot een aantal jaar geleden was de nanosecond laser de meest gebruikte methode. Via één golflengte wordt het licht op de inkt gestraald en hierdoor valt het uit elkaar. Het nadeel van deze methode is dat sommige metaalhoudende kleuren, zoals zwart en donkerblauw, lastiger te verwijderen zijn. Hierdoor kan het zijn dat resten van de tattoo zichtbaar blijven.

In tegenstelling tot de Nanosecond laser is de Picolaser effectiever en meer van deze tijd. De lichtbundel die gebruikt wordt met deze methode is veel beperkter en vooral sneller, waardoor de behandeling pijnlozer én effectiever is. Ook donkere kleuren zoals donkerblauw zijn beter te verwijderen met deze methode. Een tattoo weglaseren is dus absoluut van deze tijd en behalve je eigen wil is er niets wat je tegen moet houden als je echt van je tattoo af wilt. Geïnteresseerd? Ga dan naar Undo.nl!

Leave a Response