lifestyle

Tips voor kunst in huis lees je hier! 

265views

Zit jij ook al uren bedenkelijk door het huis heen te kijken en heb je het gevoel dat er iets mist of ben je toe aan vernieuwing? Dat snappen wij als de beste. Niks is vervelender dan dag in, dag uit te kijken naar dezelfde huiselijke inrichting. Een toffe manier om je huis een compleet andere look te geven is met kunst! In deze blog behandelen we een aantal handige tips wanneer je van plan bent kunstvoorwerpen toe te voegen aan het interieur.  

Verdiep je in de kunststijlen 

Het toevoegen van kunst aan een woning zorgt voor een compleet andere beleving. Ten eerste stimuleert het je creatieve geest, daarnaast ben je super uniek omdat er vaak weinig exemplaren van zijn en je woning ziet er tegelijkertijd fantastisch uit! Nu kunnen wij ons goed voorstellen dat je even niet weet waar je moet beginnen, want er zijn ontzettend veel kunststijlen waaruit je kunt kiezen. Het is daarom erg belangrijk dat je een klein beetje verdiept in de kunststromingen die er bestaan, om zo op deze manier erachter te komen wat je leuk vindt. Denk aan Street art, prehistorische kunst, moderne kunst, middeleeuwse kunst, surrealisme, pop art, fotorealisme en ga zo maar door!  

Meten is weten 

Niks is belangrijker dan dat een kunstvoorwerp perfect past in de gewenste kamer van je huis. Zorg er dus voor dat je alles goed afmeet, zodat je op de millimeters de kamers goed kunt inrichten. Gebruik dus altijd een goed meetlint en noteer alle metingen goed op een notitieblok of in je telefoon. Vraag ook altijd aan een huisgenoot of desnoods de buurman, of diegene je wilt assisteren bij het opmeten. Grote afstanden kunnen soms erg lastig zijn, of gevaarlijk wanneer je een bepaalde hoogte wilt meten! 

Benader een specialist! 

Kom je er toch niet helemaal uit welke kunststijlen bij je passen? Dan raden we je aan om een kunstadviseur te benaderen die je met alle liefde advies wil geven om tot een prachtig object te komen in jouw woonkamer! Denk aan een schilderij, sculptuur of misschien iets anders unieks. Klik op de volgende links als je meer informatie hierover nodig hebt: https://www.art-lef.nl/  en https://www.art-lef.nl/kunstadvies.  

Leave a Response