vrouwen

3 tips voor het uitkiezen van de juiste kapper

3 tips voor het uitkiezen van de juiste kapper
512views

Een juiste kapper vinden: hoe doe je dat eigenlijk? Je kunt bij reguliere kapperszaken terecht, of je kunt kiezen voor een gespecialiseerde stylist. Zoek je een thuiskapper, of wil je juist in de watten gelegd worden bij een beautysalon? Met deze 3 tips helpen we je op weg!

1. Doe wat research!

De eerste stap: ga op onderzoek uit! Vraag kennissen om goede ervaringen en zoek op internet naar kapsalons die goed aangeschreven staan. Meestal hebben kapsalons verschillende kappers in dienst met ieder een eigen specialisme. Je hoeft dus niet per se op zoek te gaan naar een salon die zich alleen richt op haarkleuring, want een kapper die zich hierin specialiseert bij een reguliere kapperszaak is vaak goedkoper en net zo goed.

Zoek wel naar kappers met ervaring en verschillende recensies die deze ervaring onderbouwen. Men heeft vaak voorkeur voor een specifieke kapper, omdat zij soms al jarenlang daar hun haar laten doen. Wanneer je lokaal zoekt, bijvoorbeeld naar een kapper in Almere, zul je dus ook snel en regelmatig lovende reacties over zijn of haar werk tegenkomen tijdens je zoektocht.

2. Bij beauty salons krijg je vaak extra service

Kijk verder dan slechts kapperszaken: bij een beautysalon krijg je vaak een veel betere service, voorzien van allerlei luxe. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een kapper in Almere? Dan kun je bij diverse kapperszaken terecht, maar je kan ook kiezen voor een speciale verzorgingssalon. Die hebben vaak een uitgebreid aanbod naast knippen. Je betaalt er wat meer voor, maar krijgt er dan ook behoorlijk wat voor terug. Denk bijvoorbeeld aan speciale massages en de mogelijkheid om ook direct je make up te laten doen.

3. Overleg met je kapper

Wanneer je naar de kapsalon gaat met een idee voor ogen zal een goede kapper je daar eerst goed over informeren. Want wellicht past de coupe die je in gedachten hebt wel helemaal niet bij jouw gezicht, of is een specifieke kleur niet mogelijk zonder een intensieve kleurbehandeling die mogelijk schadelijk is voor je haar. Een kwalitatief goede kapper zal je ook voorzien van stylingtips en verzorgingsadvies, zodat je lang kan genieten van je nieuwe coupe.

Indien je specifieke wensen hebt kun je dus het beste een aantal voorbeelden meenemen en vervolgens voorleggen aan je kapper. Een goede samenwerking met transparante communicatie is een absolute must!

Leave a Response