vrouwen

Je huid opvullen door middel van fillers

237views

Tegenwoordig is het steeds normaler om te zeggen dat je naar kliniek gaat voor een spuitje botox of filler, of voor een borstvergroting of een andere cosmetische ingreep. Toch zijn cosmetische ingrepen nog steeds controversieel. Vooral een fillerbehandeling wordt deze dagen regelmatig uitgevoerd. In veel steden kun je wel klinieken vinden die fillers kunnen zetten. Een voorbeeld daarvan is fillers Amersfoort. De naam ‘filler’ is gemakkelijk te verklaren. Naar het nederlands vertaald betekent het namelijk opvuller, en dat is ook wat de vloeistof in zo’n spuitje doet. Het vult de huid op. Fillers worden in rimpels gespoten, in lippen voor meer volume, in wangen, bij de jukbeenderen en de kaaklijn. 

Pas op naar welke kliniek je gaat

Het is belangrijk dat je fillers laat zetten bij een kliniek die hier veel ervaring mee heeft en doktoren in dienst heeft. Zo’n kliniek die dit heeft, is bijvoorbeeld een cosmetische kliniek Blaricum. Er zijn ook klinieken waar er mensen fillers zetten die hier geen diploma voor hebben. Ga hier niet heen, want de kans op complicaties is dan erg groot. Lees je dus goed in voordat je naar een cosmetische kliniek gaat. De soort filler waar veel klinieken mee werken is hyaluronfiller. Dit is een geschikte filler, omdat dit een stof is die lichaamseigen is en die direct resultaat geeft. 

Wat doet hyaluronzuur allemaal

Dat hyaluronzuur heeft misschien wat meer toelichting nodig. Het is een stof dat al in je lichaam voorkomt. Dit stofje trekt vocht aan en houdt het ook vast, waardoor de huid erg gehydrateerd blijft. Dit is daarom ook een geschikte filler. Het hyaluronzuur bindt zich aan water en houdt op deze manier de huid kreukvrij. Omdat hyaluronzuur vocht vast houdt is het ook stof die beschermt tegen uitdroging. Daarnaast werkt het ook als transporteur van voedingsstoffen in het menselijk lichaam en filtert het ontstekingsmoleculen. Verder houdt is het ook een bestanddeel van gewrichtsvloeistof en zorgt het voor veerkracht en is het een schokdemper.  

Leave a Response