make-upmodetipsvrouwen

Geurtjes voor hem en haar, hoe kies je de perfecte parfum?

parfum kiezen 1
1.06Kviews

Parfums zijn heel persoonlijk en onderdeel van je stijl en karakter. Zo kan een parfum of aftershave al heel veel vertellen over iemand zijn persoonlijkheid. Wat de mening van anderen ook is, bij een parfum is het vooral belangrijk dat degene die het draagt er blij mee is. Wat dat betreft alleen als is het kiezen van een luchtje een persoonlijke aangelegenheid.

Hoe kies je een nieuw luchtje?

Zowel aftershave als eau de toilette en parfums zijn niet goedkoop. Zeker de bekendere luchtjes zoals die van Hermes, Dolce & Gabbana, Versace en Jean Paul Gaultier komen uit het duurdere segment. Je wilt er dus zeker van dat je een luchtje lekker vindt voor je hem koopt. 

 • Naar de parfumerie.

Heel traditioneel gaan we meestal voor een luchtje naar de parfumerie of drogist. Winkels als Douglas en Ici Paris doen het nog steeds erg goed en zijn goed in het verkopen van parfum. In de winkels wordt je altijd goed geholpen bij het kiezen van een luchtje en meestal gaat dit op basis van luchtjes die je lekker vindt en of eerder hebt gehad. De verkoopmedewerkster laat je vervolgens een aantal geuren ruiken en uitproberen voor je er een uitkiest.

Het nadeel van fysieke winkels is dat het tijdrovend is en vandaag de dag met de huidige corona situatie en de 1,5 meter samenleving een stuk lastiger is geworden. Dit hoeft dan ook niet meer want er zijn tal van andere oplossingen.

 • Online parfumerie met een parfum abonnement.

Zoals bij veel andere producten kun je ook parfum heel eenvoudig online bestellen. De grootste drempel hierin is dat je de geurtjes niet kunt testen. Vaak een reden voor mensen om toch naar de winkel te gaan. Gelukkig is er nu een dienst waarmee je ook online eenvoudig parfum kunt bestellen zonder dat je direct vast zit aan een 100ml fles die misschien niet zo lekker ruikt.

De dienst waar ik naar refereer heet Parfumado en hier lees je meer over dit parfum abonnement. Een lidmaatschap kost € 14,95 per maand en daarvoor krijg je elke maand een nieuw luchtje in een stijlvol flesje van 8 milliliter thuisbezorgd. Elke maand is dit een ander luchtje dat door jouw wordt gekozen of op basis van een zogeheten persoonlijk geurprofiel of met advies van een van de parfum experts bij het bedrijf. 

Populaire startup met veel potentie.

Het voordeel hiervan is dat je elke maand een nieuw luchtje kan proberen zonder dat je meteen een hele fles koopt. Je kunt kiezen uit meer dan 350 parfums en is er een brede selectie voor zowel mannen als vrouwen. De luchtjes worden netjes verpakt en passen door de brievenbus. Bij de eerste levering krijg je een stijlvolle travel case waar je het luchtje in kan doen en altijd bij je kan houden. 

Deze online parfumerie Parfumado is nog meer net begonnen maar trekt al veel aandacht vanwege hun revolutionaire aanpak. Investeerders stonden in de rij en deze startup wordt al door veel mensen verwelkomd. Ben jij de volgende die een lidmaatschap neemt bij Parfumado?

3 Comments

 1. Wow that was unusual. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear.
  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say wonderful blog!

 2. Hi there! This article couldn’t be written much
  better! Reading through this article reminds me of my previous roommate!
  He always kept talking about this. I’ll forward this
  article to him. Pretty sure he’ll have a very good read.
  Thank you for sharing!

Leave a Response